Omroep Lingewaard

TOP-act in de funkmuziek: The Jig…

Zin in een avondje funk? Op naar de Theaterkerk, want zaterdagavond 11 november speelt daar een absoluut toporkest in dit genre! The Jig. Op festivals behoren ze steevast tot de smaakmakers, met een onversneden rock & roll-attitude beuken ze net zo lang op het publiek in totdat de hele zaal op zijn kop staat.

The Jig is een zevenkoppige band uit Amsterdam die onversneden funk speelt. De Mokumse Funkatiers behoren tot de beste live-acts van dit moment en geven concerten op heel wat belangrijke jazz- en poppodia in binnen- en buitenland.

De basis: de formidabele basgitaar van Arry Niemantsverdriet. Samen met de al even goede gitarist Martijn Smit en de metronomisch strakke drummer Niels van Groningen legt hij een onverbiddelijke groove neer, waaraan niemand kan ontkomen. Zelfs de grootste houten Klaas wordt zo los in de heupen. De unisono riffs van het strakke snarenduo vliegen je om de oren, terwijl toetsenist Bas Grijmans de ruimtes smakelijk dichtsmeert met volvette akkoorden van zijn Hammond. Het geluid wordt vervolmaakt door de blazers. De schaamteloos laag knorrende bariton sax van Koen Schouten, de voluit honkende tenorsax van Jeroen van Genuchten en de messcherpe interrupties van trompettist Robin Rombouts. En niet te vergeten de zanger, Ruben Seyferth, die met zijn bijzonder krachtige stem het vocale gedeelte voor zijn rekening neemt.

In de muziek van The Jig tref je invloeden aan uit de vintage funk van James Brown, Bootsy Collins en The Meters. Samen met elementen uit de jazz, Afro-beat, pop en rock wordt deze muzikale mix als een onweerstaanbare cocktail ten gehore gebracht. Spontaan krijg je zin om van je huiskamer een ouderwetse discotheek te maken. De nummers klinken lekker vet, net zoals de funk-lp’s van voorheen.
De muzikanten hebben een gezamenlijke missie: het verspreiden van de vreugde van funk voor iedereen met de wil om het te horen en te voelen.

Aanvang 21:00. Kaartjes kosten EUR 15,– per stuk en zijn te bestellen op de website www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij Eyewish en in de Theaterkerk, Markt 5 Bemmel.