Omroep Lingewaard

Topdrukte tijdens de kerstmarkt in Bemmel…

De kerstmarkt in Bemmel, die zondag 11 december is gehouden, heeft weer een record aantal bezoekers getrokken. Door een uitgekiende combinatie van een traditionele kerstmarkt met o.a. optredens van koren, een grote proeverij op de markt en een kinderplein met veel activiteiten, heeft elke bezoeker van jong tot oud kunnen genieten van een prachtig evenement. Dit alles samen met de kunstexpositie in kasteel de Kinkelenburg. Hiermee heeft Bemmel zich in de hele regio weer groots op de kaart gezet.

De traditionele kerstmarkt met zo’n 100 kramen blijft de basis voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Toch is gebleken dat de toevoegingen van meerdere nieuwe elementen steeds weer leidt tot een hoger bezoekersaantal. M.n. de proeverij, nu al voor het vierde jaar en het groots opgezette kinderplein met zowel binnen-, als buitenactiviteiten, spreken de bezoekers erg aan. Voor het 2 de jaar heeft ook weer het wensboomproject plaatsgevonden, waarbij honderden kinderen weer hun wensen hebben kenbaar gemaakt. Binnenkort worden de winnaars bekend gemaakt van wie de wensen in vervulling zullen gaan. In de proeverij, waar 14 ondernemers de lekkerste hapjes en drankjes presenteren in een gezellige kerstsfeer, is de stemming opperbest. Op het kinderplein genieten de kleintjes met volle teugen. De rollen zijn nu omgedraaid. Papa en Mama willen naar huis, maar de kinderen niet. Zowel de bezoekers als de winkeliers en de deelnemers aan de kerstmarkt en de proeverij zijn grotendeels erg positief.

Zonder de inzet van een enthousiaste groep van zowel ondernemers als vrijwilligers is een evenement van dergelijke omvang niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor de ondersteuning door een aantal grote en kleinere sponsoren. Een woord van dank aan al deze mensen is zeker op zijn plaats.
Voor degenen die deze editie van de kerstmarkt Bemmel hebben gemist, is er goed nieuws. Natuurlijk willen de ondernemersvereniging en de kerstmarktcommissie het succes van 2016 in 2017 minimaal evenaren. Dus als u al een kalender van 2017 heeft, noteert u het weekend van 9 en 10 december er dan maar vast in. U zult er geen spijt van krijgen.

Voor een leuke foto-impressie van de kerstmarkt verwijzen wij u naar onze facebookpagina Ondernemers Vereniging Bemmel www.facebook.com/centrumbemmelkerstmarkt-bemmel-20161211_155615

kerstmarkt-bemmel

kerstmarkt-bemmel2
kerstfeest-bemmel420161211_121842