Omroep Lingewaard

Triatlon ‘Gelreman’ 2019

Op zaterdag 24 augustus organiseerde Stichting Gelreman de eerste triathlon in Gelderland. De reden ervan was nogal opmerkelijk. Triatlete Willeke van der Zand had voor 2019 gepland om de Triple Dutch te halen (= 3 volledige triathlons in een jaar volbrengen), maar de organisatie van Maastricht stopte. Daarop besloot zij om samen met partner Gert-Jan ten Pierick maar om zelf dan maar een triathlon te organiseren! Een triathlon bestaat uit een 3-tal onderdelen nl. 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 m hardlopen. Het zwemmen was in de Rijkerwoerdse plas. Het lopen rond de plas en door park Lingezegen, terwijl het fietsen door de diverse omliggende gemeenten ging. In totaal hebben 123 triatleten aan de wedstrijd deelgenomen. Door de hoge temperatuur was het aantal uitvallers groter dan gewoonlijk nl. 23. Van de 15 deelnemende vrouwen viel niemand uit !

Uitslag mannen overall : 1)Michel Besseling, 2) Koen Rutjes en 3) Taeco Tol. De winst behaalde Michel met name bij de marathon, welke hij bijna 10 minuten sneller aflegde dan Koen en daarmee zijn achterstand na het fietsen ruimschoots compenseerde.

Uitslag dames overall : 1)Carla van Rooijen 2) Marie Klein en 3) Suzanne de Lijser. De voorsprong van Carla op haar concurrenten was aanzienlijk : resp. 22 en 54 minuten! Na afloop waren de deelnemers unaniem in hun oordeel : het organiseren van de triathlon voor de 1ste keer was uitstekend geslaagd ! Het is dan vrijwel zeker dat de triathlon Gelreman zich een vaste plaats in het wedstrijdschema heeft verworven.

Onze fotograaf was op diverse locaties aanwezig en de maakten de volgende reportage.