Omroep Lingewaard

Veiligheidsmonitor helpt Lingewaard (nog) veiliger te maken

persbericht gemeente Lingewaard

Bemmel, 27 juni 2019

 

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 2.700 inwoners van de gemeente Lingewaard. Deze inwoners ontvangen vandaag een brief met vragenlijst. De uitkomsten van de monitor worden gebruikt om Lingewaard (nog) veiliger te maken.

 

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. De resultaten van het onderzoek worden in het najaar van 2019 verwacht. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

 

Burgemeester Marianne Schuurmans hoopt op medewerking van de 2.700 inwoners van Lingewaard die de Veiligheidsmonitor ontvangen. “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe scherper we in beeld krijgen wat beter kan.”

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research. De 2.700 willekeurig geselecteerde inwoners kunnen de vragenlijst schriftelijk of digitaal invullen.