Omroep Lingewaard

Verkoop Zandse Kerk kan doorgaan

Vorige week heeft Stichting de Zandse Kerk het bericht ontvangen dat de verkoop van de Zandse Kerk door kan gaan. R.K. Parochie De Levensbron heeft laten weten dat het Bisdom hen heeft gemachtigd om de verkoop af te wikkelen. Binnenkort zal de overdracht volgen.

Stichting de Zandse Kerk is al enige tijd bezig om de ZandseKerk over te nemen, sinds R.K. Parochie De Levensbron te kennen heeft gegeven dat dit kerkgebouw afgestoten zou worden. De stichting is sinds november 2015 gestart met een inzamelingsactie voor het behoud van dit prachtige kerkgebouw. In februari 2016 heeft er een hoorzitting plaats gevonden, waarin de gemeenschap werd geraadpleegd over het voornemen om de Zandse Kerk aan de goddelijke eredienst te onttrekken, en te verkopen aan Stichting de Zandse Kerk. Op 9 november 2016 is vervolgens door het Bisdom besloten om de Zandse Kerk te onttrekken. Eind december is vervolgens de laatste hand gelegd aan de koopovereenkomst en hebben beiden partijen gesproken over de mogelijke overname van het huidig inventaris. Dit alles is naar het bisdom gestuurd, om toestemming te krijgen voor de verkoop. Vorige week is dit besluit ontvangen en kan de overname ingepland worden. Er wordt nog wel gewerkt aan het scheiden van de vaste aansluitingen, omdat zowel de pastorie als het kerkgebouw in de meeste gevallen deze aansluitingen nu delen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, of nalezen welke plannen de stichting heeft met het kerkgebouw? Bezoek de website www.zandsekerk.nl of volg de Facebookpagina.