Omroep Lingewaard

Wat voor Burgemeester willen de bewoners van Lingewaard

 

Op de PA (Politieke Avond) van de Gemeente Lingewaard 14 november is het resultaat van de enquête over het profiel van de nieuwe burgemeester bekendgemaakt.

 

In Nederland worden burgemeesters niet door de burgers verkozen, maar wordt een nieuwe burgemeester door de Commissaris van de Koning van de betreffende Provincie benoemd. Volgend jaar moet er een nieuwe burgemeester van Lingewaard zijn. Op de weg daarnaar toe is via een enquête gevraagd wat inwoners van hun nieuwe burgemeester verwachten.

 

Uitkomsten: Hij of zij hoeft niet perse een boegbeeld zijn maar moet vooral goed kunnen luisteren. Ook belangrijk om onafhankelijk te kunnen opereren, en hij of zij moet ook politiek neutraal zijn. Opvallend is ook de wens dat de nieuwe burgemeester moet zorgen voor een goede samenwerking tussen politiek en ambtelijk apparaat.

Veel verwachtingen dus van onze nieuwe burgervader of burgermoeder, en wellicht ook een signaal dat Lingewaard een ander soort burgemeester zoekt, dan men tot dusver gewend is?