Omroep Lingewaard

We kunnen de planten in de container gooien of ?

De Corona crisis treft ons werkelijk allemaal. Zo ook de plantenkwekerij van de maatschap Michel en Mardieke Rikken uit Oosterhout. Normaal worden zo’n 40.000 planten per week naar het buitenland geëxporteerd. Maar wat als de grenzen zijn gesloten? “Ja, we kunnen de boel in de container gooien, maar samen met Neef Richard Rikken kwamen we op het fantastische idee om deze planten weg te geven aan verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Arnhem en Nijmegen,” aldus de tuinders.

Ze starten een Facebook actie en deze slaat in als een bom.  Er komen zelfs aanvragen uit het hele land. Inmiddels is de actie binnen één dag 100 x gedeeld.

Aanstaande maandag bezorgen ze de eerste 10.000 stuks op de volgende adressen in de regio: Tertzio Elst, De Herbergier Elst, Sancta Huissen, De Lingehof Bemmel, St. Josef Lent, Eldenstaete Arnhem, Drie Gasthuizen Arnhem, Westerkade Arnhem, Liduiana Bemmel, Liefkenshoek Heteren, Hoge hof Herveld en Eimersstaete Arnhem

“We gaan eerst de tehuizen in deze regio af en kijken later of we de afzet uitbreiden naar andere delen van het land. Daarnaast moet ook gezegd worden dat mijn personeel zich vandaag echt belangeloos met deze actie aan de slag is gegaan’ aldus Michel Rikken. Dus ook voor hen petje af.”