Wedstrijdverslag DBD H1- Thetis H1

Zaterdag 28 september 2019 stond de wedstrijd de Brabantse Dolfijn H1 tegen Thetis H1 op het programma. De wedstrijd werd gepeeld in Best. Een naam die voor best wel wat woordgrappen zorgde.

Om 15:00 uur stond het vertrek richting Best gepland. Iets eerder dan afgesproken vanwege een wegafsluiting richting Eindhoven. Na een uurtje kwamen we op de plek van bestemming en zagen we dat wij niet echt mogen mopperen over de afmetingen van ons thuisbad. Het zwembad was daar Best wel klein. Je moest bij het indraaien opletten dat je niet met de muur in aanraking kwam.

Na de teambespreking, waar de coaches André Milder en Wim Hollemans de wedstrijd tactiek uit de doeken deden, en de warming-up ging de wedstrijd om 17: 00 uur van start. Het ging in het begin op en neer. Na iets meer dan twee minuten werd een speler van de dolfijn er uitgestuurd. Thetis wist hier echter niet van te profiteren. Halverwege het eerste kwart kwam de dolfijn op voorsprongen nog een minuutje verder kwam Thetis op een achterstand van 2-0. Anderhalve minuut voor tijd werd er nog een dolfijn uitgestuurd en wist Wilco Rutten te scoren 2-1. Er volgde nog twee aanvallen van de dolfijnen waarbij ze uiterst effectief bleken. Eind stand van het eerste partje 4-1.

Na een half minuutje in het tweede kwart kreeg Thetis de eerste uitsluiting waar de dolfijnen geen gebruik van wisten te maken. Het waren echter wel de dolfijnen die de score opende in dit partje 5-1. Na een prachtig afstand schot van Edo den Boef kwam Thetis op 5-2. In het volgende deel van de wedstrijd strafte de dolfijnen de fouten van Thetis genadeloos af en stond het 7-2. Toen maakte zij een verdedigende fout wat resulteerde in een strafbal die Wilco effectief inschoot 7-3. Eindstand van het tweede partje.

In het derde kwart waren het weer de dolfijnen die de score opende maar wist Thetis er nog twee mooi in te leggen 1x Youri van Bon en een schitterend doelpunt van Edo 8-5. Hierna brak een periode aan die best wel slecht was. Eindstand van het derde partje 15-6.

Aan het begin van het vierde kwart kreeg Mark Verbaten zijn derde p-tje. Het spel bleef ondermaats en de dolfijnen maakte hier gretig gebruik van. Elke fout van Thetis strafte zij genadeloos af. Wilco en Edo wisten nog wel twee keer te scoren maar het team was niet in staat om de score onder de 20 te houden. Eindstand 21-8.