Omroep Lingewaard

Zomerspektakel Oosterhout 2019

Van 28 t/m 30 juni stond Oosterhout al weer voor de 8ste keer in het teken van het Zomerspektakel. Het programma bestond uit de volgend onderdelen ;

  • Vrijdag : Dick van Altena & band
  • Zaterdag: 6-kamp jeugd en ouderenmiddag
  • Zondag : tentdienst Advocals Gospelkoor  en 6-kamp m.m.v. Duo Sunday.

Het meeste spektakel kwam op zondag bij het onderdeel “Fiets hem erin”. Onder grote publieke belangstelling moesten 4 leden van de 6 teams trachten om niet alleen de overkant droog te halen, maar liefst ook in een snelle tijd. Het is niet alle deelnemers gelukt om droog de overkant te halen. Onze fotograaf dacht een goed plaatsje bemachtigd te hebben, maar helaas de 1ste de beste deelnemer die in het water terecht kwam veroorzaakte een “vloedgolf” met alle gevolgen van dien.

Na afloop namen,onder luid gejuich van de aanwezigen, ook de organisatoren een verfrissende duik in het water.  Het team met de laagste totaaltijd werd uiteindelijk winnaar van de grote beker.

De 6-kamp op zondag werd voor de derde keer op rij gewonnen door het team uit Nijmegen. Beide 6-kampen vonden plaats onder vrij extreme weersomstandigheden. Er werd dan ook regelmatig een pauze ingelast om verkoeling te zoeken. Het zomerspektakel was weer een feest voor jong en oud !

Onze fotograaf was aanwezig en maakte een reportage van beide 6-kampen